суботу, 16 жовтня 2021 р.

 

Мета Всесвітнього дня здорового харчування – залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.
❗️ За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 відсотків усіх захворювань пов’язані так чи інакше з харчуванням.
🍽 Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби у харчових і біоактивних речовинах. Оптимальне, правильне, харчування сприяє доброму самопочуттю, бадьорості, енергійності, працездатності. Крім того, здорове харчування є ключовим фактором попередження розвитку хронічних неінфекційних захворювань.
🙌Дедалі більше українців прагне споживати здорову їжу: ретельно вивчає інформацію про склад продуктів і готує вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру, адже «ми є те, що ми їмо». 😋
☝️Оптимальне здорове харчування може сприяти не тільки поліпшенню вашого самопочуття, бадьорості, енергійності та активності, але також дозволить знизити ризики розвитку серйозних серцево-судинних захворювань, онкологічних, шлунково-кишкових та інших захворювань, які значно погіршують якість вашого життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар