неділю, 12 березня 2023 р.

 

🌱Залиште первоцвіти в лісі!
☝🏻Усі види первоцвітів занесені до Червоної книги, тож вони охороняються Законом. Рідкісними є всі види підсніжників, шафрани, проліски, цикламени, сон-трава тощо.
🌸Як тільки приходить весна і починають квітнути первоцвіти, люди ринуть до цих місць і масово зривають їх як для продажу так і для себе - полюбуватись.
❗️Але памʼятайте: масове збирання ранньоквітучих видів призводить до їх знищення.
🌱🌷На території лісів Центрального лісового офісу навесні квітує підсніжник складчастий, черемша, пролісок, ряст, лісовий тюльпан тощо.
🌷Ці тендітні, красиві квіти з легкістю приваблюють браконьєрів і бажаючих заробити.
🚔Задля збереження ранньоквітучих рослин щороку проводиться операція “Первоцвіт”, метою якої є запобігання протиправному збиранню, продажу рідкісних видів рослин. Акція триває до кінця травня. До цієї акції залучаються екоінспектори, працівники територіальних органів Національної поліції та державної лісової охорони, громадські організації.
❗️Попереджаємо, що торгівля первоцвітами (як продаж так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та правил торгівлі. Правопорушники заплатять штраф від 1700 до 3655 гривень згідно зі статтею 88-1 КУпАП, або 340-510 гривень згідно зі статтею 90 КУпАП. Також на них чекає конфіскація об’єктів рослинного світу, а також сплата збитків, розрахованих за шкоду, завдану довкіллю.

📢Закликаємо! Утримайтесь від купівлі та зривання первоцвітів. Адже купуючи підсніжники чи інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський браконьєрський бізнес, формуючи попит.
❗️Немає попиту — немає пропозиції!

Немає коментарів:

Дописати коментар