четвер, 10 листопада 2016 р.

Сучасний ботанічний сад в Сінгапурі

Чи доводилося вам коли-небудь бачити дерева-гіганти? Якщо ні, то є чудова нагода помилуватися розкішними садами Gardens by the Bay в Сингапурі та неповторними витворами людських рук — величезними деревами, висота яких сягає позначки від 25 до 50 метрів.



Гігантські сталеві дерева з мільйонами різнокольорових вогнів віднедавна стали головною окрасою затоки Марина у Сингапурі. Там відкрився унікальний комплекс з двома оранжереями, де зібрані 220 тисяч рослин зі всіх континентів.

Gardens by the Bay займають територію площею близько 60 гектарів та є ще одним втіленням планів місцевої влади перетворити Сингапур у місто-сад.

Ще в 2005 році влада заговорила про створення садів для покращення екології в місті, а вже в 2006-му було оголошено міжнародний конкурс із розробки архітектурного плану. 170 компаній з 24-х країн світу взяли участь у конкурсі з проектування майбутнього саду, і вже сьогодні його краєвидами милуються люди з усіх куточків планети. Така краса коштувала місцевій владі 800 млн доларів. Візитною карточкою прибережних садів Gardens by the Bay є вічнозелені оранжереї та 18 гігантських супер-дерев. Кожне з них є вертикальним парком, де можна відпочити, відвідати ресторан, розважитися та просто погуляти серед зеленого моря рослин.Неймовірно красиві супер-дерева зроблені з бетону та залізних панелей для висадки рослин. Нині тут ростуть 163 тисячі зелених насаджень 200-т видів зі всього світу.
Дивовижні супер-дерева/Удивительные супер-деревья
Якої тільки зелені немає на деревах! Тропічні повзучі рослини, орхідеї, рідкісні папоротники — і все навкруги тоне серед розмаїття кольорових ілюмінацій.
Дивовижні супер-дерева/Удивительные супер-деревья
Два супер-дерева з’єднані між собою 128-метровим мостом на висоті 22 метри. До чого ж мальовничі краєвиди відкриваються з такої висоти!
Дивовижні супер-дерева/Удивительные супер-деревья
Дивовижні супер-дерева/Удивительные супер-деревья
Одинадцять дерев-гігантів містять спеціальні сонячні батареї для накопичення енергії протягом дня. Ввечері цю енергію використовують для підсвічування рослин.

Немає коментарів:

Дописати коментар